Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

απ' οτι θυμάμαι...

"Η ερμηνεία των ονείρων είναι η βασιλική οδός για την εξερεύνηση του υποσυνείδητου."

Sigmund Freud

Άγγιγμα
Η ανάγκη μας να διαπιστώσουμε αν κάτι είναι πραγματικό, είναι πολύ μεγάλη αν ονειρευτούμε να μας αγγίζουν ή και εμείς να αγγίζουμε κάποιον. Ένα χάδι συμβολίζει την ανάγκη μας να δούμε ότι αυτό που αισθανόμαστε ή και ακόμη φανταζόμαστε έχει υλική υπόσταση. Το ότι καταφέρνουμε να αγγίξουμε κάποιον ή κάτι σημαίνει πως είναι αλήθεια όλα όσα αισθανόμαστε και δεν είναι στη σφαίρα της φαντασίας ή της προσδοκίας μας.

Αμάξι
Το αυτοκίνητο όπως και κάθε μεταφορικό μέσο συμβολίζει τη ζωή μας. Ανάλογα με το αν οδηγούμε εμείς ή βρισκόμαστε συνοδηγοί μπορούμε να ερμηνεύσουμε το όνειρο αυτό.
Αν βρισκόμαστε συνοδηγός σε ένα αμάξι σημαίνει ότι μας καθορίζουν τη ζωή μας οι άλλοι, και ακόμη πιο πολύ μας επηρεάζουν αν βρισκόμαστε στα πίσω καθίσματα. Έχουμε αφεθεί στα θέλω και τις επιθυμίες των άλλων και δεν κοιτάζουμε τον εαυτό μας και τις ανάγκες μας.
Αν οδηγούμε εμείς αυτοκίνητο πρόκειται για ένα αρκετά ευχάριστο όνειρο γιατί έχουμε τον απόλυτο έλεγχο της ζωής μας.
Ανάλογα με το που πάμε, πόσο μεγάλο αμάξι οδηγάμε, πως οδηγάμε και πόσο γρήγορα πάμε συμβολίζει το που οδηγούμε τη ζωή μας.

Αγάπη
Πόσες φορές ξυπνήσαμε από ένα πολύ γλυκό και όμορφο όνειρο που εισπράξαμε την αγάπη και αισθανθήκαμε ότι είδαμε το πιο όμορφο όνειρο της ζωής μας. Είδαμε να μας αγαπούν, να αισθάνεται κάποιος έρωτα για εμάς, ωστόσο αυτό δεν είναι ένα θετικό όνειρο. Του εναντίον, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί δεν έχουμε εκτιμήσει σωστά, ή ποντάρουμε (σε περίπτωση που δούμε γνωστό μας άτομο ως ερωτικό σύντροφο) σε λάθος άτομο. Ενδεχομένως να υπερεκτιμούμε τα αισθήματα του για εμάς.
Στην περίπτωση που δούμε τα ακριβώς αντίθετα, να μην μας χαρίζει κάποιος-α τον έρωτα του, την αγάπη του και να μας το εκφράζει με έναν τρόπο που θα μπορούσαμε να πούμε ότι μας μισεί τότε μας αγαπά υπερβολικά αυτός ο άνθρωπος όταν ξυπνήσουμε. Αυτή η αντίφαση στην πραγματικότητα μπορεί να μην καθιστά το όνειρο μας όμορφο αλλά η πραγματικότητα είναι αυτή που μας απασχολεί στην προκειμένη και είναι ένας ορισμός της αληθινής ευτυχίας.

Αγκαλιά
Η αγκαλιά στο όνειρο μας, έχει διάφορες ερμηνείες. Μπορεί να φαίνεται ότι είναι κάτι καλό, αλλά υπάρχουν και φορές που μας παραπέμπει σε κάτι δυσάρεστο. Για παράδειγμα εάν είμαστε ήδη σε μια σχέση και δούμε ότι αγκαλιάζουμε το ταίρι μας, θα πρέπει να προσέξουμε καλά εάν τελικά τα συναισθήματα του είναι αγνά προς εμάς. Εάν όμως δούμε πολύ δικό μας άτομο να το αγκαλιάζουμε, τότε προσοχή μεγάλη γιατί εδώ έχουμε να κάνουμε με θέματα που αφορούν την υγεία μας. Είτε ψυχική είτε και σωματική.
Γενικά η αγκαλιά όμως συμβολίζει και την ανάγκη να έχουμε διπλά μας άτομα που θα μας αγαπούν και θα μας προσέχουν και η ανάγκη μας για την πράξη αυτή, οδηγεί στην ανασφάλεια μας, εάν τελικά τα αισθήματα τους είναι αληθινά απέναντι μας.

Άσπρο
Το άσπρο χρώμα στον ύπνο μας, δείχνει ότι θέλουμε να ξεφύγουμε από μια κατάσταση άσχημη τη στιγμή εκείνη και δεν θέλουμε να σκαφτόμαστε αρνητικά που στη προκείμενη περίπτωση είναι το μαύρο χρώμα.
Η ανάγκη μας να καταφέρουμε να λύσουμε προσωπικά πρόβλημα, δίνει ένα άτονο χρώμα στον ονειρικό ψυχισμό μας και μας βάζει σε έντονες σκέψεις ότι δεν πρέπει να κλείσουμε τα μάτια στην αλήθεια.
Από την άλλη όμως συμβολίζει και μια νέα ζωή που ανοίγεται μπροστά μας και πρέπει να την δεχτούμε με μεγάλη ευχαρίστηση. Κατά βάση δεν είναι ένα ευχάριστο και ελπιδοφόρο όνειρο όμως και χρειάζεται λίγη προσοχή από εμάς και των αγαπημένων μας προσώπων.

Απόλαυση
Η απόλαυση στο όνειρο μας και γενικά η ηδονή, είναι κάτι πολύ χαρούμενο και φέρνει στη πραγματική μας ζωή, μια μεγάλη ευτυχία και επιτυχία των στόχων μας.

Βοήθεια
Εάν δούμε ότι προσφέρουμε την βοήθεια μας σε αλλά άτομα, φανερώνει την ανάγκη να μας δεχτεί το περιβάλλον μας και να αποδεχτεί τις προσπάθειες μας.
Εάν εμείς οι ίδιοι ζητάμε βοήθεια, δείχνει την αδυναμία μας να αντιμετωπίσουμε μονοί μας διαφορές καταστάσεις.

Βράχια
Όπως και στην πραγματική ζωή ο βράχος είναι το σύμβολο της δύναμης και της επιβλητικότητας έτσι και όταν τον ονειρευτούμε, δηλώνει τον πραγματικό μας εαυτό που έχει αντοχές πολλές.
Η δύναμη που θα αποκτήσουμε στο μέλλον και θα καταφέρουμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα μας. Η σταθερότητα των συναισθημάτων μας απέναντι στους άλλους. Η αληθινή αξία της ζωής μας και η δύναμη να την δημιουργήσουμε έτσι όπως θέλουμε εμείς.
Από την άλλη όμως ο βράχος μπορεί να είναι και οιωνός προβλημάτων μεγάλων που θα μας συμβούν.

Γαλήνη
Η γαληνή μπορεί να δηλώνει στο όνειρο μας μια κατάσταση ευχάριστη και χαρούμενη, αλλά αυτό μπορεί να έχει και μια άλλη ερμηνεία σε ένα άλλο επίπεδο. Στην πραγματικότητα δείχνει την πίεση που μπορούμε να έχουμε σε διάφορα θέματα και την δική μας προσωπική ανασφάλεια και φόβο, ότι δεν θα καταφέρουμε τίποτα.

Γνωριμία
Αν δεις ότι κάνεις μια καινούρια γνωριμία, πρέπει να προσέξεις τα προβλήματα στις υποθέσεις σου. Αν συναντάς παλιές γνωριμίες, θα κερδίσεις  αρκετά χρήματα. Αν δείτε πως συναντήσατε κάποιο γνωστό και συνομιλήσατε ευχάριστα μαζί του, σημαίνει πως οι δουλειές σας θα κυλήσουν ομαλά, και πως θα υπάρξει κάποια ασυμφωνία στις οικογενειακές σας υποθέσεις, αλλά μικρή.
Αν δείτε πως φιλονικούσατε ή μιλούσατε σε έντονο ύφος με γνωστό, θα πρέπει να περιμένετε ταπεινώσεις και μπλεξίματα στο περιβάλλον σας.
Αν δείτε πως νιώσατε ντροπή από τη συνάντηση γνωστού προσώπου, ή το συναντήσατε σε ακατάλληλο χρόνο, σημαίνει ότι θα κατηγορηθείτε για αθέμιτη διαγωγή και πως κάποιοι άλλοι θα προδώσουν το μυστικό.
Για μια νέα γυναίκα που είδε στον ύπνο της πολλές γνωριμίες σημαίνει ότι οι δουλειές της θα πάνε καλά και ότι ο ερωτάς της αξίζει τον κόπο. Αν δει ότι ο κύκλος των γνωριμιών της ήταν μικρός, θα σταθεί άτυχη στην απόκτηση κοινωνικών ευνοιών.

Γύμνια
Το γυμνό στο όνειρο μας συμβολίζει την ανάγκη μας για σεξουαλική επαφή η και να έρθουμε πιο κοντά στη σχέση μας. Κάπου η απόσταση μεγάλωσε μεταξύ μας και θέλουμε να σπάσουμε το πάγο που υπάρχει ανάμεσα μας.
Σε άλλη ερμηνεία, δηλώνει την καθαρότητα της ψυχής μας και ότι είμαστε αυτοί που είμαστε και δεν κρύβουμε τίποτα. Από την άλλη ότι έχουμε ένα φόβο να εκφράσουμε άνετα ότι νιώθουμε για τους άλλους.
Εάν δεν δεχόμαστε το γυμνό αυτό στο όνειρο μας, σημαίνει ότι έχουμε μεγάλη ταραχή να δεχθούμε κάποια αλήθεια που θα έχει τρομερές αποκαλύψεις. Στην ιδία κλίμακα συμβολίζει την απομάκρυνση μας από την ερωτική μας ζωή και τα πολλά προβλήματα που μας κρατάνε σε μεγάλη απόσταση από αυτήν.

Γυναίκα
Η γυναίκα σε ένα όνειρο συμβολίζει το άγνωστο, την άβυσσο και την δυσνόητη και πολύπλευρη προσωπικότητα που διαθέτει. Αν δει ένας άνδρας μία ή περισσότερες γυναίκες σημαίνει την αυξημένη του ερωτική επιθυμία για το αντίθετο φύλλο. Αλλά ταυτόχρονα σημαίνει και την δυσκολία ενός άνδρα να κατανοήσει αν διαθέτει μια σχέση την γυναίκα που έχει απέναντι του. Νιώθει ανασφάλεια και ότι την χάνει.
Σε μια γυναίκα που θα ονειρευτεί μια άλλη γυναίκα σημαίνει πως κάπου έχει χάσει την θηλυκότητα της, δεν εκπέμπει την απαιτούμενη σεξουαλικότητα της.
Φυσικά και σε ένα τέτοιο όνειρο που θα δούμε θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας το ρόλο της γυναίκας αυτής. Δηλαδή αν είναι συγγενής, φίλη ή γνωστή μας κα πως θα την δούμε ακριβώς στο όνειρο μας ώστε ανάλογα να κρίνουμε τι συμβολίζει.

Δρόμος
Εάν ο δρόμος είναι ίσιος και χωρίς λακκούβες, τότε συμβολίζει τους στόχους που θα επιτύχουμε στη ζωή μας και θα μας καλύψουν σε όλους τους τομείς μας. Εάν ένας δρόμος έχει πολλά εμπόδια και δεν είναι ίσιος, αλλά έχει στροφές τότε θα περάσουμε από την επιτυχία στην αποτυχία.
Εάν δούμε ένα δρόμο γεμάτο δέντρα, αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε μεγάλη συμμέτοχη μέσα στο κοινωνικό μας γίγνεσθαι.
Εάν ο δρόμος που διανύουμε έχει σκοτάδι και δεν έχουμε καλή οπτική επαφή, συμβολίζει την μεγάλη ανασφάλεια που επικρατεί στη ζωή μας, την αδυναμία μας να ρισκάρουμε, την επιθυμία μας να έχουμε διπλά μας άτομα που θα μας βοηθάνε.

Ήλιος
Ο ήλιος είναι το μέσο εκείνο που μας προσφέρει ζωή. Είναι η ιδία η ζωή μας. Οι ακτίνες του δημιουργούν μια δημιουργική ατμόσφαιρα και ευθύνονται για την ομαλή μας ανάπτυξη. Αν δούμε τον ήλιο στο όνειρο μας, σημαίνει ότι θα περάσουμε σε μια περίοδο όμορφης ανόδου, που θα μας προσφέρει πολλά κέρδη. Είτε υλικά είτε πνευματικά.
Επίσης φανερώνει την γαληνή που θα έρθει στη ζωή μας και την ανάγκη μας να νιώσουμε ηρεμία με τον εαυτό μας. Οι κόποι μας θα αποδώσουν καρπούς και θα δεχτούμε στη ζωή μας πολλά θετικά στοιχειά. Η λάμψη του ήλιου συμβολίζει την αναγέννηση και την δημιουργία μιας νέας ζωής που θα μας οδηγήσει στο απολυτό.
Σε αντίθετο πλάνο εάν ο ήλιος κρύβεται πίσω από σύννεφα η είναι θόλος και όχι καθαρός, σημαίνει ότι κάποιος θα απειλήσει το εγώ μας και θα μας αποτραβήξει από τους στόχους μας. Επίσης στο ίδιο σκηνικό υπάρχει και η ερμηνεία μιας σχέσης που θα οδηγηθεί στο τέλος της, μάλλον με αρνητικές επιπτώσεις στον εσωτερικό μας κόσμο.

Ηδονή
Η απόλαυση στο όνειρο μας και γενικά η ηδονή, είναι κάτι πολύ χαρούμενο και φέρνει στη πραγματική μας ζωή, μια μεγάλη ευτυχία και επιτυχία των στόχων μας.

Κόπρανα
Είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα όνειρα και όλοι σχεδόν, δίνουν την ίδια ερμηνεία εκείνη της οικονομικής ευμάρειας. Η αληθινή ερμηνεία του μπορεί να είναι ότι θα αποκτήσουμε χρήματα αλλά υπάρχει και άλλη ερμηνεία. Το να δούμε τα δικά μας κόπρανα, δηλαδή εμείς οι ίδιοι να αφοδεύουμε, σημαίνει ότι θα αποβάλουμε κάθε τι περιττό από τη ζωή μας. Συμβολίζει την λύτρωση μας και το ότι αποβάλουμε κάθε τοξική ενέργεια από την καθημερινότητα μας. Όσο πιο πολλά είναι τα περιττώματα τόσο μεγαλύτερη ανακούφιση θα νιώσουμε στην πραγματική μας ζωή.
Αν δούμε απλά ή βρισκόμαστε σε έναν χώρο γεμάτο ανθρώπινα ή και ζώου περιττώματα τότε σημαίνει πως θα μας έρθει ξαφνικά και αναπάντεχα ένα ευχάριστο νέο δεν αποκλείεται ν πάρουμε χρήματα που μας οφείλουν.

Λεωφόρος
Αν δούμε λεωφόρο, σημαίνει ότι θα έχουμε μεγάλη άνοδο στα επαγγελματικά μας και θα πετύχουμε κάποιους πολύ μεγάλους στόχους μας. Αν η λεωφόρος αυτή έχει πολύ κίνηση, σημαίνει ότι κάποια προβλήματα θα μπουν στο δρόμο μας ως εμπόδια.

Φιλί
Το φιλί στο όνειρο μας, είναι θετικός οιωνός, συμβολίζει την αγάπη, την πίστη, την αλήθεια, το πάθος και τον έρωτα. Όλα αυτά θα ζήσουμε στο προσεχές μέλλον, στην σχέση μας θα απολαύσουμε την απόλυτη ερωτική καταξίωση, ενώ απλόχερα θα προσφέρουμε την αγάπη μας σε όλα τα άτομα που μας περιβάλλουν.
Αν φιλάμε κάποιου τα χέρια συμβολίζει πως για αυτό το πρόσωπο ή γενικά έχουμε σεβασμό και μας προκαλεί αισθήματα γαλήνης.
Το φιλί στο μάγουλο ή στο στόμα σημαίνει ότι είμαστε σε μια διάθεση να ερωτευθούμε και να αφήσουμε την έλξη και το πάθος, να μας οδηγήσει εκεί που πραγματικά προστάζει η καρδιά μας.

Χειραψία
Αν δείτε στο όνειρο σας πως χαιρετάτε κάποιον με χειραψία, προμηνύονται πλούτη, κοινωνική διάκριση και άνοδος επαγγελματική. Αν φορούσατε γάντια, σημαίνει πως θα ξεπεράσετε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε. Για μια νέα γυναίκα που θα δει πως χαιρετά κάποιον με χειραψία, σημαίνει πως θα κάνει μια πολύ σημαντική γνωριμία με έναν άνθρωπο που θα την στηρίξει και θα την προωθήσει σε επαγγελματικά ζητήματα. Αν δείτε πως κάνατε χειραψία με κάποιον ανώτερο σας, σημαίνει προαγωγή και νέα θέση ευθυνών. Αν δείτε πως το πρόσωπο που κάνετε την χειραψία ήταν κατώτερο σας, σημαίνει ευτυχία σε ερωτικά και οικογενειακά θέματα. Αν όμως δείτε πως κάνετε χειραψία και τα χέρια σας ή τα χέρια του άλλου ήταν βρώμικα, σημαίνει εχθρότητες και δολοπλοκίες στο άμεσο περιβάλλον σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου